Op zoek naar grenen antieke kasten?

grenen antieke kasten
Onderhoudtips antieke meubels.
In het ergste geval kun je een essen houten tafel opnieuw schuren en opnieuw lakken indien gewenst ook met doodmat voor een meest natuurlijke uitstraling. Antieke meubels: grenenhout. Grenenhout is afkomstig van een pijnboom of een grove dennenboom. Deze houtsoort is erg zacht waardoor het gemakkelijk te bewerken is. Toch werd vroeger niet heel veel gebruik gemaakt van grenenhout in meubels: je zag de houtsoort vaak alleen terug in achterwanden van kasten en bodems en zijkanten van lades. Vandaag de dag bestaan er echter veel verschillende meubels gemaakt van grenenhout: van kasten tot aan stoelen en van bijzettafels tot aan eettafels. Het meest gebruikte hout komt uit Amerika, hoewel er bij grotere winkelketens ook vaak gebruik gemaakt wordt van Europees grenen.
Kasten De Kringloods.
Grenen linnenkast 1.00x2.40x60 Prijs 7500, euro. Mooie Teak boekenkast 50x2.15x40 Prijs 8900, euro. Vintage hangkast uit Portugal 1.23x62x37 Prijs 7900, euro. Super leuk kastje uit Portugal 1.00x1.20x37 Prijs 12500, euro. Geweldige meidenkast uit Portugal. 87x1.56x34 Prijs 19500, euro. Antiek hoekkastje uit Afrika 70x70x50 Prijs 13900, euro. Oude Empire ladekast 1.12x1.60x47 Prijs 29900, euro. Antieke eiken hoekkast 70x70x70 Prijs 17500, euro.
KLUS: Verflaag van houten kast verwijderen Schilderwerken Livios.
Wil je een oude houten kast terug in zijn oorspronkelijke staat brengen, dan zal je de bestaande verflaag moeten verwijderen. Ook als je de kast opnieuw wil beschilderen, kan je de bestaande verflaag beter verwijderen, zeker wanneer die begint af te bladderen.
Grenen kast Amelia's' hoeve.
Grenen meubelen nieuw van oud hout. Oud en antiek kleingoed. Oude schrijfkisten of schrijfboxen. Oude en antieke schilderijen. Oude en antieke beelden. Oude en antieke houten dozen. Gekleurd glas en bewerkt glas oud. Diverse oud houten voorwerpen. Oud engels silverplate.
Hoe herken ik een antiek meubel? Kunst en Cultuur: Diversen.
De deuren van de meeste Nederlandse, maar ook Engelse antieke meubels zijn bevestigd met speunen in plaats van scharnieren. Speunen zijn twee metalen smalle plaatjes waarvan één met een gat en de andere met een pin, deze vallen in elkaar.
Welkom bij Dick Visser AntiekRestauratie.
Sinds 1987 geniet antiekrestaurator Dick Visser van de schoonheid en bouw van antieke meubelen. Dat inzicht werd nu gebundeld in eigen ontworpen boekenkasten. Uniek aan het ontwerp is de aandacht voor de verhoudingen en de fijne kleurschakeringen. Hoewel de kasten groot en sterk zijn, kunnen ze toch gedemonteerd en dus getransporteerd worden.
Verkoop van meubelen Melsele Antiek Den Ouden Overzet.
Verkoop van antieke meubelen in grenen. Verkoop van basisstukken in oud hout zoals tafels, bedden, boekenkasten. Grootmoeders meubelen of brocante kasten, tafels, afkomstig uit inboedels. Original Loom stoelen en fauteuils of kleine zetels. Leda, de kwaliteitsvolle salons, zetels en bankstellen in stof.
ONDERHOUD MEUBELEN BOENEN BOENWAS HOUT WONEN VOEDEN.
Bijenwas is namelijk ideaal om antieke spullen of meubels met afgesleten vlekken een opkikker te geven. InfoTalia legt je niet alleen uit hoe je te werk gaat als je je meubels wil boenen, maar ook hoe je zelf boenwas kan maken.

Contacteer ons